رشته خلبانی
آرزوی خلبان شدن و تحصیل در رشته خلبانی از سنین پایین در بسیاری از افراد وجود دارد و بسیاری از این افراد به منظور رسیدن به این هدف، در پی تحصیل در زمینه های مرتبط با این رشته می باشند.
بر خلاف محبوبیت و شهرت این رشته در میان دانش آموزان، اطلاع رسانی در این زمینه بسیار ضعیف بوده است، که همین موضوع ممکن است باعث این شود که بسیاری از افراد مستعد و علاقه مندان از رسیدن به این آرزوی خود باز بمانند.
لذا در این مطلب تلاش گردیده است تا اطلاعات با اهمیت در راستای تحصیل در رشته خلبانی و به طور کلی این که برای خلبان شدن چه رشته ای باید خواند و به چه سمتی هدایت شد، گردآوری و ارائه گردد تا متقاضیان بتوانند با دید بهتری برنامه ریزی های متناسب و مختص خود را انجام دهند.
تحصیل در رشته ریاضی یا تجربی برای خلبانی
تحصیل در رشته ریاضی یا تجربی یکی از گزینه های ورود به رشته خلبانی است. با توجه به پایه مهندسی این رشته انتخاب رشته ریاضی گزینه مناسب تری برای ورود می باشد.
تحصیل در رشته هوانوردی برای ورود به حرفه خلبانی
مدارس هوانوردی یکی دیگر از گزینه هایی است که افراد می توانند دانش پایه لازم برای ورود به این حرفه را انتخاب کنند. برای ورود به این مدارس داوطلبان باید در پایه نهم این رشته را در اولوییت های خود انتخاب کنند.
داشتن نمرات بالا در دروس ریاضی و همچنین داشتن مهارت زبان انگلیسی شانس پذیرش برای این رشته را افزایش خواهد داد.
واحد های درسی مدارس هوانوردی
دانش اموزان در مدارس هوانوردی برای خلبان شدن معمولا 53واحد درسی عمومی و الزامی معرفی شده توسط آموزش پرورش را باید پاس کنند.
همچنین دروس تخصصی که 47واحد درسی مهارت های فنی است که شامل 23واحد نظری و 24واحد عملی است را باید با موفقیت پشت سر بگذراند.
مدارس دخترانه و پسرانه خلبانی و هوانوردی
تحصیل در این مدارس هم برای دختران و هم پسران امکان پذیر است و علاقه مندان برای تحصیل در این مدارس باید شهریه لازم را نیز پرداخت کنند.
هنرستان دخترانه فراز، هنرستان هوانوردی مجمع صنعت، هنرستان دانش پرواز مشهد، هنرستان هوانوردی مدبر از جمله مدارسی هستند که در رشته هوانوردی پذیرش دارند.
دانشکده صنعت هوانوردی
در این روش فرد متقاضی به جای آن که به استخدام نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آید، در خدمت شرکت هواپیمایی کشور قرار می گیرد که در دانشگاه های وزارت راه و ترابری به آموزش و تحصیل مشغول می گردند.
هر ساله بنا بر نیاز موجود در کشور، تعداد ظرفیت های اعلامی برای پذیرش متقاضیان متفاوت خواهد بود. برای این منظورلازم است که داوطلب دارای دیپلم رشته ریاضی و فیزیک بوده و حداکثر دارای سن 22سال باشد.
بنابراین نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که:
برای پذیرش در دانشگاه وزارت راه و ترابری ، لازم است در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل نمایید.